zo 21 jan 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering Witte Kerk
Tekst(en): 1 Samuël 3: 1-10 en Marcus 1: 14-20

Op de derde zondag van Epifanie lezen we het evangelie in Marcus 1: 14-20, de roeping van de eerste discipelen. Mensen worden met hun eigen gaven, talenten, en deskundigheden geroepen in dienst van de Heer. Het beeld van de ‘vissers van mensen’ laat zien, dat mensen worden gered, weggevist uit diepten vandaan, waar je als mens niet kunt leven. Dat alles heeft te maken met het evangelie van het Koninkrijk, waarin ook wij allen geroepen zijn tot díe dienst, om met eigen gaven en deskundigheid van betekenis te zijn, vissers te zijn of te worden. In het Oude Testament lezen we ook over een bijzondere roeping, die van Samuël. We lezen het in 1 Samuël 3: 1-10. Allen van harte uitgenodigd om deze dienst in de Witte Kerk mee te vieren.
Liturgie

terug

Laatste nieuws

Blog

Actie Kerkbalans 2018 Actie Kerkbalans 2018


 

 

De Diakonie helpt De Diakonie helpt

Het Naardens buurtinitiatief Het Gooi Leeft! ondersteunt met kleinschalige culturele activiteiten de zelfstandgheid van alleenstaande ouderen. De diakonie helpt mee.

lees meer »
 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »