zo 5 nov 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering m.m.v. de Naarder Cantorij o.l.v. Ike Wolters
Tekst(en): Spreuken 9 en Mattheüs 25: 1-13

De organist tijdens de dienst is als gebruikelijk Wybe Kooijmans, aan de dienst wordt bovendien medewerking verleend door de Naarder Cantorij.
De lezing uit het Oude Testament is uit Spreuken 9, over wijsheid en dwaasheid. In het evangelie lezen we Mattheüs 25: 1-13, opnieuw over wijsheid en dwaasheid, maar dan in het verhaal dat Jezus vertelt over de wijze en dwaze meisjes, bruidsmeisjes, die wachten op de komst van de bruidegom. Zoals Jezus het verhaal vertelt, blijft het niet bij boekenwijsheid, maar heeft het alles te maken met inzicht, doorleefde kennis en een werkelijk verstaan. Allen van harte welkom in de Grote Kerk.

Auteursrechten
Wegens de bescherming van auteursrechten plaatsen wij de liturgie zonder muziek en teksten op onze website.
De muziek en liederen kunt u vinden in het Liedboek, of anders aangegeven op de liturgie

Liturgie

terug

Laatste nieuws

Blog


De Diakonie helpt De Diakonie helpt

Het Naardens buurtinitiatief Het Gooi Leeft! ondersteunt met kleinschalige culturele activiteiten de zelfstandgheid van alleenstaande ouderen. De diakonie helpt mee.

lees meer »
 
Bezinning Bezinning


Er zijn diverse mogelijkheden tot ontmoeting en bezinning.
In verzorgingshuizen De Veste, Het Ravelijn en Zandbergen en in het Annacentrum.
Informatie bij de predikanten.
 

 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »