zo 27 aug 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering
Tekst(en): Mattheüs is: 16:21-28

Op zondag  gaat ds. Lindenburg voor. De lezing uit het Evangelie naar Mattheüs is: 16:21-28. Hier gaat het over het gesprek tussen Jezus en zijn leerlingen. Ze lijken tegenover elkaar te staan, want ook voor hen zijn de woorden van Jezus niet altijd zo gemakkelijk te begrijpen. En hun menselijke natuur verzet zich tegen zijn beeld van een andere manier van leven. In wat gezwollen taal beschrijft lied 941 dat gevoel. Hoe kunnen wij gelovige zijn? Houden wij het beeld nog vast van een mens die dicht bij God wil leven? Hoe kunnen wij kerk zijn? Zijn wij te herkennen als mensen die het leven tot in eeuwigheid willen verdienen? En hoeveel tijd hebben we daarvoor nog? Meer vragen dan antwoorden misschien deze zondag.
Liturgie

terug

Laatste nieuws

Column


Christendom & Islam - boeken Christendom & Islam - boeken

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster Deir Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Mensen van over de hele wereld, katholieken, protestanten, hindoe's, boeddhisten èn moslims vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht. Hij schreef het fascinerende boek “Uit liefde voor de Islam”. Warm aanbevolen!
 

lees meer »
 

Lutherjaar 2017 - het Gooi Lutherjaar 2017 - het Gooi

Viering van 500 jaar Luther.
De Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi zal op twee momenten speciale aandacht besteden aan dit bijzondere Lutherjaar. Lees meer!

lees meer »