zo 6 aug 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. W.B. van de Woord
Zondagsviering
Tekst(en): Genesis 18:20-33 en Lukas 11

Ds. W.B. van de Woord zal als gastpredikant voorgaan in de dienst op deze zondag. Midden in de vakantie zullen wij in Genesis 18:20-33 lezen, dat Abraham voorbede doet voor Sodom en Gomorra. Hij gaat tot het uiterste om de Heer te bewegen vergeving te schenken ter wille van de rechtvaardigen, die er mogelijk in deze steden wonen. God zoekt niet of er ergens boosdoeners en slechteriken zijn. Dat is onbegonnen werk. Daar wemelt het van in de wereld. Nee God zoekt of er rechtvaardigen zijn en of die steun hebben aan elkaar om samen staande te blijven. Daarnaast lezen we uit Lukas 11 waar Jezus door zijn discipelen gevraagd wordt om hen te leren bidden. Want rondom het gebed hebben we – net als de leerlingen - heel wat vragen. Mag je wel om alles bidden? Is het wel reëel om te denken, dat bidden helpt? Dan leert Jezus het Onze Vader. Dat gebed dat een inspiratiebron mag zijn van al ons bidden, denken en handelen. Met elkaar hopen we een goede dienst te hebben.
Liturgie

terug

Laatste nieuws

Column


Christendom & Islam - boeken Christendom & Islam - boeken

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster Deir Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Mensen van over de hele wereld, katholieken, protestanten, hindoe's, boeddhisten èn moslims vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht. Hij schreef het fascinerende boek “Uit liefde voor de Islam”. Warm aanbevolen!
 

lees meer »
 

Lutherjaar 2017 - het Gooi Lutherjaar 2017 - het Gooi

Viering van 500 jaar Luther.
De Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi zal op twee momenten speciale aandacht besteden aan dit bijzondere Lutherjaar. Lees meer!

lees meer »