zo 23 jul 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering
Tekst(en): Jesaja 48: 12-22 en Matteüs 5: 17-26

Zondag 23 juli is voor velen de laatste zondag voor de zomervakantie. Ook voor mij.  Een zondag om elkaar, al is het maar voor even, gedag te zeggen en het goede te wensen onder de hoede van de Eeuwige. We lezen deze zondag in het evangelie naar Matteüs, hoofdstuk 5: 17-26, over vier mannen en hun zieke vriend. Het geloof van de vrienden speelt een beslissende rol in het verhaal. En het geloof van de vrienden krijgt in de verlamde man nieuwe kracht. Vertrouwen heeft het laatste woord. In het Oude Testament lezen we Jesaja 48: 12-22. We wensen elkaar een inspirerende dienst toe.
 

terug

Laatste nieuws

Blog


De Diakonie helpt De Diakonie helpt

Het Naardens buurtinitiatief Het Gooi Leeft! ondersteunt met kleinschalige culturele activiteiten de zelfstandgheid van alleenstaande ouderen. De diakonie helpt mee.

lees meer »
 
Bezinning Bezinning


Er zijn diverse mogelijkheden tot ontmoeting en bezinning.
In verzorgingshuizen De Veste, Het Ravelijn en Zandbergen en in het Annacentrum.
Informatie bij de predikanten.
 

 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »