zo 2 jul 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering Viering Heilig Avondmaal
Tekst(en): Jesaja 30:15-18 en Lucas 15:1-10

Viering van het Heilig Avondmaal met medewerking van de Naarder Cantorij o.l.v. Ike Rebel.
In de dienst aandacht voor Maarten Luther. Het is immers het Lutherjaar. 500 Jaar geleden spijkerde hij zijn stellingen ter reformatie van de rooms katholieke kerk aan de kerkdeur in Wittenberg, Duitsland. En omdat de boekdrukkunst inmiddels was uitgevonden gingen zijn vernieuwende gedachten als Twitter door de toenmalige wereld. De lezingen komen van het Luthers Leesrooster voor vandaag: Jesaja 30:15-18 en Lucas 15:1-10.
Hier gaat het over het behoud van ons geloof en God’s wens om ons terug te vinden als we verdwaald zijn. De cantorij werkt mee aan de dienst en zingt met ons o.a. het bijzondere lied 999 van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen. Bij de viering van het Avondmaal wordt het Tafelgebed "Die naar
mens'lijke gewoonte" van Huub Oosterhuis gesproken en gezongen. Natuurlijk vindt ook lied 898, Een vaste burcht is onze God, met woorden van Luther een plaats in de dienst.


Preek

terug

Laatste nieuws

Blog


De Diakonie helpt De Diakonie helpt

Het Naardens buurtinitiatief Het Gooi Leeft! ondersteunt met kleinschalige culturele activiteiten de zelfstandgheid van alleenstaande ouderen. De diakonie helpt mee.

lees meer »
 
Bezinning Bezinning


Er zijn diverse mogelijkheden tot ontmoeting en bezinning.
In verzorgingshuizen De Veste, Het Ravelijn en Zandbergen en in het Annacentrum.
Informatie bij de predikanten.
 

 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »