zo 2 jul 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Véronique Lindenburg
Zondagsviering Viering Heilig Avondmaal
Tekst(en): Jesaja 30:15-18 en Lucas 15:1-10

Viering van het Heilig Avondmaal met medewerking van de Naarder Cantorij o.l.v. Ike Rebel.
In de dienst aandacht voor Maarten Luther. Het is immers het Lutherjaar. 500 Jaar geleden spijkerde hij zijn stellingen ter reformatie van de rooms katholieke kerk aan de kerkdeur in Wittenberg, Duitsland. En omdat de boekdrukkunst inmiddels was uitgevonden gingen zijn vernieuwende gedachten als Twitter door de toenmalige wereld. De lezingen komen van het Luthers Leesrooster voor vandaag: Jesaja 30:15-18 en Lucas 15:1-10.
Hier gaat het over het behoud van ons geloof en God’s wens om ons terug te vinden als we verdwaald zijn. De cantorij werkt mee aan de dienst en zingt met ons o.a. het bijzondere lied 999 van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen. Bij de viering van het Avondmaal wordt het Tafelgebed "Die naar
mens'lijke gewoonte" van Huub Oosterhuis gesproken en gezongen. Natuurlijk vindt ook lied 898, Een vaste burcht is onze God, met woorden van Luther een plaats in de dienst.

Liturgie 02/07/2017
Preek

terug

Laatste nieuws

Column


Op pad naar tentoonstelling over Maria in Utrecht Op pad naar tentoonstelling over Maria in Utrecht

Op pad naar tentoonstelling over Maria in Utrecht op 5 augustus
In het Catharijne Convent is nu een mooie tentoonstelling over Maria. Ook de vaste collectie is de moeite waard.

lees meer »
 

Christendom & Islam - boeken Christendom & Islam - boeken

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster Deir Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Mensen van over de hele wereld, katholieken, protestanten, hindoe's, boeddhisten èn moslims vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht. Hij schreef het fascinerende boek “Uit liefde voor de Islam”. Warm aanbevolen!
 

lees meer »