zo 9 jul 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering Overstapdienst
Tekst(en): 1 Samuël 3: 1-11 en 15-20 en Lucas 5: 1-11

Zondag is de jaarlijkse overstapdienst, waarin jongeren in onze gemeente de overstap maken van de kindernevendienst naar het vervolg-jongerenwerk.
Dit jaar zijn Samuel Rebel en Elaine Butôt degene die deze overstap maken, daarom staan zij in het zonnetje.In de overstapdienst zullen we ook afscheid nemen van Ilonka Vlaszaty als (jeugd)ouderling. Ilonka is 8 jaar ouderling geweest, met veel waardering en respect zullen we Ilonka in het zonnetje zetten, in een dienst waarin jeugd en jongeren centraal staan en het thema 'een stap verder' luidt, is dit zeker voor het afscheid nemen van Ilonka als ouderling een passend moment. De lezingen zijn uit het evangelie naar Lucas 5: 1- 11, de roeping van de Simon, die Petrus zou gaan heten en de rots zou worden waarop de kerk werd gebouwd. De lezing uit het Oude Testament is de roeping van Samuël, zoals we lezen in 1 Samuël 3: 1-11 en 15-20. Het thema van de dienst is ‘een stap verder’. Die stap zal Samuël Rebel daadwerkelijk gaan maken, maar ook alle anderen (ook volwassenen) worden geroepen de stap te zetten. Allen van harte welkom!
 

terug

Laatste nieuws

Blog


De Diakonie helpt De Diakonie helpt

Het Naardens buurtinitiatief Het Gooi Leeft! ondersteunt met kleinschalige culturele activiteiten de zelfstandgheid van alleenstaande ouderen. De diakonie helpt mee.

lees meer »
 
Bezinning Bezinning


Er zijn diverse mogelijkheden tot ontmoeting en bezinning.
In verzorgingshuizen De Veste, Het Ravelijn en Zandbergen en in het Annacentrum.
Informatie bij de predikanten.
 

 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »