zo 9 jul 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering Overstapdienst
Tekst(en): 1 Samuël 3: 1-11 en 15-20 en Lucas 5: 1-11

Zondag is de jaarlijkse overstapdienst, waarin jongeren in onze gemeente de overstap maken van de kindernevendienst naar het vervolg-jongerenwerk.
Dit jaar zijn Samuel Rebel en Elaine Butôt degene die deze overstap maken, daarom staan zij in het zonnetje.In de overstapdienst zullen we ook afscheid nemen van Ilonka Vlaszaty als (jeugd)ouderling. Ilonka is 8 jaar ouderling geweest, met veel waardering en respect zullen we Ilonka in het zonnetje zetten, in een dienst waarin jeugd en jongeren centraal staan en het thema 'een stap verder' luidt, is dit zeker voor het afscheid nemen van Ilonka als ouderling een passend moment. De lezingen zijn uit het evangelie naar Lucas 5: 1- 11, de roeping van de Simon, die Petrus zou gaan heten en de rots zou worden waarop de kerk werd gebouwd. De lezing uit het Oude Testament is de roeping van Samuël, zoals we lezen in 1 Samuël 3: 1-11 en 15-20. Het thema van de dienst is ‘een stap verder’. Die stap zal Samuël Rebel daadwerkelijk gaan maken, maar ook alle anderen (ook volwassenen) worden geroepen de stap te zetten. Allen van harte welkom!
Liturgie 09/07/2017

terug

Laatste nieuws

Column


Op pad naar tentoonstelling over Maria in Utrecht Op pad naar tentoonstelling over Maria in Utrecht

Op pad naar tentoonstelling over Maria in Utrecht op 5 augustus
In het Catharijne Convent is nu een mooie tentoonstelling over Maria. Ook de vaste collectie is de moeite waard.

lees meer »
 

Christendom & Islam - boeken Christendom & Islam - boeken

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster Deir Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Mensen van over de hele wereld, katholieken, protestanten, hindoe's, boeddhisten èn moslims vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht. Hij schreef het fascinerende boek “Uit liefde voor de Islam”. Warm aanbevolen!
 

lees meer »