zo 11 jun 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering
Tekst(en): Jesaja 6: 1-8 en Johannes 3: 1-15

Zondag Trinitatis, de zondag waarop we stil staan bij de drie-eenheid van God, de drie-eenheid vieren. Is dat geen onmogelijke opgave?
Trinitatis, drie-eenheid, is een zeldzaam abstract woord, waarbij we ons wellicht niets kunnen voorstellen. Een theologisch meesterstukje, dat van de ratio, dat ons gevoel nauwelijks raakt. Misschien helpen de lezingen om er een indruk van te krijgen.

De lezing uit het Oude Testament is uit de profetie van Jesaja, hoofdstuk 6: 1-8. Jesaja ziet God op een hoogverheven troon en serafs die ‘heilig, heilig, heilig’ roepen. In het evangelie lezen we Johannes 3: 1-15, het verhaal over het gesprek van Jezus met Nikodemus.
Nikodemus veronderstelde alles te weten en te begrijpen, maar hij moet opnieuw geboren worden ‘uit water en geest’. Het is de Geest die levend maakt.
Allen van harte welkom!
 

terug

Laatste nieuws

Blog

3 t/m 26 december 3 t/m 26 december

lees meer »
 
Zaterdag 16 december Zaterdag 16 december

 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »