zo 11 jun 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering
Tekst(en): Jesaja 6: 1-8 en Johannes 3: 1-15

Zondag Trinitatis, de zondag waarop we stil staan bij de drie-eenheid van God, de drie-eenheid vieren. Is dat geen onmogelijke opgave?
Trinitatis, drie-eenheid, is een zeldzaam abstract woord, waarbij we ons wellicht niets kunnen voorstellen. Een theologisch meesterstukje, dat van de ratio, dat ons gevoel nauwelijks raakt. Misschien helpen de lezingen om er een indruk van te krijgen.

De lezing uit het Oude Testament is uit de profetie van Jesaja, hoofdstuk 6: 1-8. Jesaja ziet God op een hoogverheven troon en serafs die ‘heilig, heilig, heilig’ roepen. In het evangelie lezen we Johannes 3: 1-15, het verhaal over het gesprek van Jezus met Nikodemus.
Nikodemus veronderstelde alles te weten en te begrijpen, maar hij moet opnieuw geboren worden ‘uit water en geest’. Het is de Geest die levend maakt.
Allen van harte welkom!
Litrugie 11/06/2017

terug

Laatste nieuws

Blog

22 oktober 22 oktober

lees meer »
 
29 oktober 29 oktober

lees meer »
 
Diwali Diwali

Hindoes wereldwijd vieren vandaag Diwali, het feest van het licht, gewijd aan godin, Lakshmi, zij staat in het grote godenfirmament van het hindoeïsme voor voorspoed, geluk, succes, wijsheid en welvaart. Het feest benadrukt de overwinning van het goede op het kwade, van het licht op het donker. Voorafgaand van het feest wordt het huis schoongemaakt, voor zover men dat al niet deed wordt een week afgezien van vlees en alcohol, mens en dier wordt versierd met kleur en nieuwe kleding of accessoires. Tijdens het feest branden er talloze lichten met als hoop dat het innerlijk van de mens verlicht mag worden en men na dit feest weer zonder zonden verder kan. Elementen van Divali doen ons denken aan ons Kerstfeest. Als u iemand kent die hindoe is en dit feest viert, wens hen een “Gelukkig Divali”, beter nog: weet u éen in goddelijk licht. Zie ook: https://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/27/diwali-het-kleurrijke-festival-van-het-licht-a1465771
VL, 19 oktober
 

lees meer »