zo 11 jun 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering
Tekst(en): Jesaja 6: 1-8 en Johannes 3: 1-15

Zondag Trinitatis, de zondag waarop we stil staan bij de drie-eenheid van God, de drie-eenheid vieren. Is dat geen onmogelijke opgave?
Trinitatis, drie-eenheid, is een zeldzaam abstract woord, waarbij we ons wellicht niets kunnen voorstellen. Een theologisch meesterstukje, dat van de ratio, dat ons gevoel nauwelijks raakt. Misschien helpen de lezingen om er een indruk van te krijgen.

De lezing uit het Oude Testament is uit de profetie van Jesaja, hoofdstuk 6: 1-8. Jesaja ziet God op een hoogverheven troon en serafs die ‘heilig, heilig, heilig’ roepen. In het evangelie lezen we Johannes 3: 1-15, het verhaal over het gesprek van Jezus met Nikodemus.
Nikodemus veronderstelde alles te weten en te begrijpen, maar hij moet opnieuw geboren worden ‘uit water en geest’. Het is de Geest die levend maakt.
Allen van harte welkom!
Litrugie 11/06/2017

terug

Laatste nieuws

Column


Christendom & Islam - boeken Christendom & Islam - boeken

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster Deir Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Mensen van over de hele wereld, katholieken, protestanten, hindoe's, boeddhisten èn moslims vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht. Hij schreef het fascinerende boek “Uit liefde voor de Islam”. Warm aanbevolen!
 

lees meer »
 

Lutherjaar 2017 - het Gooi Lutherjaar 2017 - het Gooi

Viering van 500 jaar Luther.
De Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi zal op twee momenten speciale aandacht besteden aan dit bijzondere Lutherjaar. Lees meer!

lees meer »