zo 10 dec 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering 2e zondag van de Advent
Tekst(en): Genesis 1: 1-5 en Johannes 1: 1-7

2e zondag van de Advent,hebben we een bijzondere dienst, op de ‘dag van de rechten van de mens’. Ook in de dienst staan we daarbij stil. Deze zondag hebben we de ‘preek van de leek’ voor het eerst, door ons gemeentelid Lydia Heuveling van Beek. ‘Preek van de leek’ doet eigenlijk tekort aan wat ons voor ogen staat. Het gaat er juist om iemands kracht en talenten voor het voetlicht te brengen.
Persoonlijk en als gelovig mens liggen de mensenrechten haar na aan het hart. Daarom zal Lydia de preek verzorgen, ds. Lennart Heuvelman is de liturg in deze dienst.
De lezingen zijn Genesis 1: 1-5, Johannes 1: 1-7, twee lezingen over de schepping, de kracht van het woord en maken van licht. De derde lezing bevat delen uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. U bent allen van harte uitgenodigd de dienst in de Grote Kerk bij te wonen en met elkaar stil te staan bij de rechten van de mens in bijbels opzicht.
Liturgie
Lekenpreek mensenrechten
Een kort filmpje: 

terug

Laatste nieuws

Blog


De Diakonie helpt De Diakonie helpt

Het Naardens buurtinitiatief Het Gooi Leeft! ondersteunt met kleinschalige culturele activiteiten de zelfstandgheid van alleenstaande ouderen. De diakonie helpt mee.

lees meer »
 
Bezinning Bezinning


Er zijn diverse mogelijkheden tot ontmoeting en bezinning.
In verzorgingshuizen De Veste, Het Ravelijn en Zandbergen en in het Annacentrum.
Informatie bij de predikanten.
 

 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »