zo 25 jun 2017  om 10.00 uur
Voorganger: Ds. Lennart Heuvelman
Zondagsviering
Tekst(en): Jeremia: 20: 7-13 en Matteüs 10: 16-33

Zoals gebruikelijk bespeelt Wybe Kooijmans het orgel, maar ook is Mariette Anceaux te gast, die hobo zal spelen. We verheugen ons opnieuw op de komst van deze uitstekende hoboïste! De lezingen zijn uit de profetie van Jeremia, hoofdstuk 20: 7-13 en in het evangelie lezen we Matteüs 10: 16-33. Het thema is ‘schreeuw het van de daken’. Jezus zegt: ‘wat ik u zeg in het donker, zeg dat in het licht.’ Het is een oproep van Jezus om hardop te zeggen waarin je gelooft, wat je is toevertrouwd. Dat doen we ook in de kerk. We roepen van de daken wat ons in het oor gefluisterd wordt: dat God de mens liefheeft. Voor de Protestantse Kerk, zeker voor de Lutherse traditie, is het een bijzondere zondag: 25 juni is de gedenkdag van de Augsburgse Confessie, één van de belijdenisgeschriften van de Lutherse Kerk en sinds de fusie tot Protestantse Kerk in Nederland óók die van onze kerk. We wensen elkaar een heel goede, inspirerende zondag toe.
Liturgie 25/06/2017
 

terug

Laatste nieuws

Column


Christendom & Islam - boeken Christendom & Islam - boeken

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster Deir Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Mensen van over de hele wereld, katholieken, protestanten, hindoe's, boeddhisten èn moslims vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht. Hij schreef het fascinerende boek “Uit liefde voor de Islam”. Warm aanbevolen!
 

lees meer »
 

Lutherjaar 2017 - het Gooi Lutherjaar 2017 - het Gooi

Viering van 500 jaar Luther.
De Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi zal op twee momenten speciale aandacht besteden aan dit bijzondere Lutherjaar. Lees meer!

lees meer »