Fake news?

Fake news?

Pinksteren ‘fake news’? In de bijbel wordt het mooi verwoord: “Op de hoofden van zijn leerlingen zetten zich vurige tongen neer en zij begonnen iedereen in hun omgeving te vertellen in hun eigen taal.” Daarmee ontvingen wij Zijn vermogen tot het liefhebben van de ander. De ander niet alleen aan te spreken, maar ook werkelijk te verstaan. Op die manier bezien betekent het met Pinksteren dus ‘vol aan de bak’!

Immers, de ander werkelijk willen verstaan betekent er vol voor de ander willen zijn. En daar raken we weer de grond van het christendom: “Kan ik er zoals Jezus volledig ‘zijn’ voor de ander?” En dat is niet alleen de ander in mijn eigen, vertrouwde omgeving. Het gaat ook om al die mensen, die ik niet ken.

Durf ik iedere dag een stap vooruit te zetten in die onbekende, soms ook angstaanjagende wereld en daar die ander op te zoeken en te helpen? Wil ik mij inspannen om met een open oor en ‘open mind’ die ander te ontvangen, voor die ander te zorgen? In de wereld van vandaag een fikse opdracht. Pinksteren is dus allerminst ‘fake news’!

Ik wens je dan ook gezegende dagen.
Paul Eykenduyn – vz. Diaconie
 

terug
 

Laatste nieuws

Blog

3 t/m 26 december 3 t/m 26 december

lees meer »
 
Zaterdag 16 december Zaterdag 16 december

 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »