Fake news?

Fake news?

Pinksteren ‘fake news’? In de bijbel wordt het mooi verwoord: “Op de hoofden van zijn leerlingen zetten zich vurige tongen neer en zij begonnen iedereen in hun omgeving te vertellen in hun eigen taal.” Daarmee ontvingen wij Zijn vermogen tot het liefhebben van de ander. De ander niet alleen aan te spreken, maar ook werkelijk te verstaan. Op die manier bezien betekent het met Pinksteren dus ‘vol aan de bak’!

Immers, de ander werkelijk willen verstaan betekent er vol voor de ander willen zijn. En daar raken we weer de grond van het christendom: “Kan ik er zoals Jezus volledig ‘zijn’ voor de ander?” En dat is niet alleen de ander in mijn eigen, vertrouwde omgeving. Het gaat ook om al die mensen, die ik niet ken.

Durf ik iedere dag een stap vooruit te zetten in die onbekende, soms ook angstaanjagende wereld en daar die ander op te zoeken en te helpen? Wil ik mij inspannen om met een open oor en ‘open mind’ die ander te ontvangen, voor die ander te zorgen? In de wereld van vandaag een fikse opdracht. Pinksteren is dus allerminst ‘fake news’!

Ik wens je dan ook gezegende dagen.
Paul Eykenduyn – vz. Diaconie
 

terug
 

Laatste nieuws

Column


Christendom & Islam - boeken Christendom & Islam - boeken

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster Deir Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Mensen van over de hele wereld, katholieken, protestanten, hindoe's, boeddhisten èn moslims vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht. Hij schreef het fascinerende boek “Uit liefde voor de Islam”. Warm aanbevolen!
 

lees meer »
 

Lutherjaar 2017 - het Gooi Lutherjaar 2017 - het Gooi

Viering van 500 jaar Luther.
De Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi zal op twee momenten speciale aandacht besteden aan dit bijzondere Lutherjaar. Lees meer!

lees meer »