Fake news?

Fake news?

Pinksteren ‘fake news’? In de bijbel wordt het mooi verwoord: “Op de hoofden van zijn leerlingen zetten zich vurige tongen neer en zij begonnen iedereen in hun omgeving te vertellen in hun eigen taal.” Daarmee ontvingen wij Zijn vermogen tot het liefhebben van de ander. De ander niet alleen aan te spreken, maar ook werkelijk te verstaan. Op die manier bezien betekent het met Pinksteren dus ‘vol aan de bak’!

Immers, de ander werkelijk willen verstaan betekent er vol voor de ander willen zijn. En daar raken we weer de grond van het christendom: “Kan ik er zoals Jezus volledig ‘zijn’ voor de ander?” En dat is niet alleen de ander in mijn eigen, vertrouwde omgeving. Het gaat ook om al die mensen, die ik niet ken.

Durf ik iedere dag een stap vooruit te zetten in die onbekende, soms ook angstaanjagende wereld en daar die ander op te zoeken en te helpen? Wil ik mij inspannen om met een open oor en ‘open mind’ die ander te ontvangen, voor die ander te zorgen? In de wereld van vandaag een fikse opdracht. Pinksteren is dus allerminst ‘fake news’!

Ik wens je dan ook gezegende dagen.
Paul Eykenduyn – vz. Diaconie
 

terug
 

Laatste nieuws

Blog

22 oktober 22 oktober

lees meer »
 
29 oktober 29 oktober

lees meer »
 
Diwali Diwali

Hindoes wereldwijd vieren vandaag Diwali, het feest van het licht, gewijd aan godin, Lakshmi, zij staat in het grote godenfirmament van het hindoeïsme voor voorspoed, geluk, succes, wijsheid en welvaart. Het feest benadrukt de overwinning van het goede op het kwade, van het licht op het donker. Voorafgaand van het feest wordt het huis schoongemaakt, voor zover men dat al niet deed wordt een week afgezien van vlees en alcohol, mens en dier wordt versierd met kleur en nieuwe kleding of accessoires. Tijdens het feest branden er talloze lichten met als hoop dat het innerlijk van de mens verlicht mag worden en men na dit feest weer zonder zonden verder kan. Elementen van Divali doen ons denken aan ons Kerstfeest. Als u iemand kent die hindoe is en dit feest viert, wens hen een “Gelukkig Divali”, beter nog: weet u éen in goddelijk licht. Zie ook: https://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/27/diwali-het-kleurrijke-festival-van-het-licht-a1465771
VL, 19 oktober
 

lees meer »