do 29 juni 2017

Gesprekskring Film & Religie

Locatie: 
 Annacentrum
Tijdstip: 
 20.00 uur

De laatste avond alweer dit seizoen van de gesprekskring ‘Film & Religie’!

Wij bekijken binnen deze kring een aantal eigentijdse films, waarin religieuze thema’s een belangrijke rol spelen of zelfs ‘de rode draad’ vormen. Thema’s als schuld en verzoening, films ook waarin de worsteling met of de waarde van geloof en kerk tot uitdrukking komt of zelfs het belangrijkste thema is.

Let op: Onze films zijn geen zogenaamde ‘bijbelse geschiedenis-films’ dus, waarin bij voorbeeld het leven van Mozes of van Jezus chronologisch in beeld wordt gebracht. Dat dus zeker niet!

Na het zien van de film of documentaire is er gelegenheid tot gesprek onder leiding van ds. Heuvelman. Belangstelling? Het is belangrijk dat je je tijdig tevoren aanmeldt. Dat kan via email Locatie: Benedenzaal van het Annacentrum.

Programma:
19.45 uur is er inloop met koffie en thee
20.00 uur start film
Na de film (en ook tijdens een korte pauze) is er een hapje en een drankje.

Deze laatste avond: ‘Heaven on earth’, de opvolger van de filmhit 'As it is in Heaven'.Wij verheugen ons op je komst.
Ds. Lennart Heuvelman

terug
 


Laatste nieuws

Column


Christendom & Islam - boeken Christendom & Islam - boeken

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het verlaten klooster Deir Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Mensen van over de hele wereld, katholieken, protestanten, hindoe's, boeddhisten èn moslims vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht. Hij schreef het fascinerende boek “Uit liefde voor de Islam”. Warm aanbevolen!
 

lees meer »
 

Lutherjaar 2017 - het Gooi Lutherjaar 2017 - het Gooi

Viering van 500 jaar Luther.
De Evangelisch-Lutherse Gemeente Het Gooi zal op twee momenten speciale aandacht besteden aan dit bijzondere Lutherjaar. Lees meer!

lees meer »