do 29 juni 2017

Gesprekskring Film & Religie

Locatie: 
 Annacentrum
Tijdstip: 
 20.00 uur

De laatste avond alweer dit seizoen van de gesprekskring ‘Film & Religie’!

Wij bekijken binnen deze kring een aantal eigentijdse films, waarin religieuze thema’s een belangrijke rol spelen of zelfs ‘de rode draad’ vormen. Thema’s als schuld en verzoening, films ook waarin de worsteling met of de waarde van geloof en kerk tot uitdrukking komt of zelfs het belangrijkste thema is.

Let op: Onze films zijn geen zogenaamde ‘bijbelse geschiedenis-films’ dus, waarin bij voorbeeld het leven van Mozes of van Jezus chronologisch in beeld wordt gebracht. Dat dus zeker niet!

Na het zien van de film of documentaire is er gelegenheid tot gesprek onder leiding van ds. Heuvelman. Belangstelling? Het is belangrijk dat je je tijdig tevoren aanmeldt. Dat kan via email Locatie: Benedenzaal van het Annacentrum.

Programma:
19.45 uur is er inloop met koffie en thee
20.00 uur start film
Na de film (en ook tijdens een korte pauze) is er een hapje en een drankje.

Deze laatste avond: ‘Heaven on earth’, de opvolger van de filmhit 'As it is in Heaven'.Wij verheugen ons op je komst.
Ds. Lennart Heuvelman

terug
 


Laatste nieuws

Blog

3 t/m 26 december 3 t/m 26 december

lees meer »
 
Zaterdag 16 december Zaterdag 16 december

 
Exit West Exit West

Exit West
Wat een geweldige bibliotheek is Bibliotheek Gooi en Meer toch! Goede nieuwe boeken liggen zo voor het meenemen. Waaronder deze. Wat een geweldige inkijk in het vluchtelingenbestaan. En dan in zeer aansprekende romanvorm. Je mag hem maar 1 week houden, maar dat is ook genoeg. Op 2 of 3 donkere herfstavonden onder een dekentje op de bank met dit boek. Niet 1, maar 2 of 3, want geef de inhoud ook ruimte om in jou te bezinken. De bestemmingen worden beschreven, niet de reis. Die heet hier eufemistisch een “deur”.  Je leeft mee met Nadia en Saïd en sluit het boek met goede hoop voor de mensheid en een glimlach.

VL, 9 december

 

lees meer »