do 29 juni 2017

Gesprekskring Film & Religie

Locatie: 
 Annacentrum
Tijdstip: 
 20.00 uur

De laatste avond alweer dit seizoen van de gesprekskring ‘Film & Religie’!

Wij bekijken binnen deze kring een aantal eigentijdse films, waarin religieuze thema’s een belangrijke rol spelen of zelfs ‘de rode draad’ vormen. Thema’s als schuld en verzoening, films ook waarin de worsteling met of de waarde van geloof en kerk tot uitdrukking komt of zelfs het belangrijkste thema is.

Let op: Onze films zijn geen zogenaamde ‘bijbelse geschiedenis-films’ dus, waarin bij voorbeeld het leven van Mozes of van Jezus chronologisch in beeld wordt gebracht. Dat dus zeker niet!

Na het zien van de film of documentaire is er gelegenheid tot gesprek onder leiding van ds. Heuvelman. Belangstelling? Het is belangrijk dat je je tijdig tevoren aanmeldt. Dat kan via email Locatie: Benedenzaal van het Annacentrum.

Programma:
19.45 uur is er inloop met koffie en thee
20.00 uur start film
Na de film (en ook tijdens een korte pauze) is er een hapje en een drankje.

Deze laatste avond: ‘Heaven on earth’, de opvolger van de filmhit 'As it is in Heaven'.Wij verheugen ons op je komst.
Ds. Lennart Heuvelman

terug
 


Laatste nieuws

Blog

22 oktober 22 oktober

lees meer »
 
29 oktober 29 oktober

lees meer »
 
Diwali Diwali

Hindoes wereldwijd vieren vandaag Diwali, het feest van het licht, gewijd aan godin, Lakshmi, zij staat in het grote godenfirmament van het hindoeïsme voor voorspoed, geluk, succes, wijsheid en welvaart. Het feest benadrukt de overwinning van het goede op het kwade, van het licht op het donker. Voorafgaand van het feest wordt het huis schoongemaakt, voor zover men dat al niet deed wordt een week afgezien van vlees en alcohol, mens en dier wordt versierd met kleur en nieuwe kleding of accessoires. Tijdens het feest branden er talloze lichten met als hoop dat het innerlijk van de mens verlicht mag worden en men na dit feest weer zonder zonden verder kan. Elementen van Divali doen ons denken aan ons Kerstfeest. Als u iemand kent die hindoe is en dit feest viert, wens hen een “Gelukkig Divali”, beter nog: weet u éen in goddelijk licht. Zie ook: https://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/27/diwali-het-kleurrijke-festival-van-het-licht-a1465771
VL, 19 oktober
 

lees meer »